Vědci vyvracejí mýtus o prospěšnosti alkoholu

5
578

Asi všichni jste už slyšeli, že malé množství červeného vína nám prospívá, protože chrání organismus před rakovinou, nemocemi srdce a řadou dalších neduhů. Nezávislý výzkum ale tvrdí, že jde o výmysl a práci na objednávku.

Experti z Austrálie upozorňují, že lidskému organismu škodí jakýkoli alkohol a v jakémkoli množství. Obzvlášť nebezpečný je podle nich mýtus, že pití malého množství alkoholu, a obecně červeného vína, chrání srdce a cévy před kornatěním. Alkohol podporuje také vznik rakoviny a diabetu, tvrdí australští vědci.

Zdroj: utro.ru

  • Co vína se týče, souhlasím. Co alkoholu, nesouhlasím. Střevní kvasinky totiž kvasí a produktem je 15-30 g alkoholu za den podle typu a objemu stravy. Alkohol je organizmem využíván jako antioxidant a rozpouštědlo nezpracovatelných aromatických uhlovodíků pro přenos do žluči. U starších moraváků stopečka vitamínu S po ránu ředí krev a zlepšuje nežádoucí aglutinizaci krvinek.

  • Red red wine

    Ono to záleží na pH jaké v organismu po požití alkoholu bude. Kromě zásaditého plzeňského piva a kvalitního červeného suchého vína je téměř vše nevhodné. Na nervy občas zabírá slivovice. Velké riziko ale je, že alkohol mimo jiné podporuje i bujení kandidózy a celkově tělo tlačí do trvalé acidózy, která je jednou z hlavních příčin všech nemocí…

  • Sofokles

    Cui bono?

  • Přímotop

    Věřím tomu. Už jen z toho důvodu, že víno je dnes především roztok pesticidů a jejich reziduí.

  • Martin

    Ty jo tak já už nevím…