Co se děje s lidstvem? Hloupne v přímém přenosu!

Kdyby nějaký stroj času přemístil staré Řeky z antiky do současnosti, lidstvo by tím jenom získalo. Podle dr. Geralda Crabtreeho ze Stanfordské univerzity v Kalifornii byly jejich inteligence i kreativní schopnosti na mnohem vyšší úrovni než v našem případě. A jeho tvrzení platí nejen na slavné filosofy a vědce antického světa, ale na všechny tehdejší obyvatele s průměrnou inteligencí. Crabtree došel ve své skeptické vizi až k přesvědčení, že pomalu ale jistě přestává platit i Darwinova teorie o přirozeném výběru nejschopnějších a nejvhodnějších jedinců. Jednoduše řečeno, prožíváme intelektuální propad a vlivem mnohem faktorů ztrácíme inteligenci a kreativitu. Příčinou je nejen přetechnizovaný a civilizovaný svět, který stamiliony z nás umístil do jakéhosi mikrosvěta, který nás nenutí bojovat o přežití, čímž ztrácíme i intelektuální schopnosti. Lidskou, zvláště dětskou inteligenci ovlivňuje například i fluorid, který najdete prakticky v každé zubní pastě. O jeho nepříznivém účinku na fungování mozku už existují ověřené studie. Dalším zabijákem intelektu jsou pesticidy stále používané k ochraně zemědělských plodin před škůdci, které nejen snižují inteligenci, ale mohou způsobovat také úchylky v sociálním chování lidí. Britští vědci zase nedávno dokončili studii, v níž sledovali 14 tisíc dětí, v jejichž rodinách se velmi často objevují na stole „dobroty“ v podobě mražených i jiných polotovarů. A zjistili, že pokud začnete děti krmit podobnými lahůdkami ve třech až čtyřech letech, pak přibližně za dalších pět let bude jejich IQ výrazně nižší než u vrstevníků, kteří dostávají „normální“, tedy doma připravovanou stravu. Asi nejhorší ze všech látek, které se v polotovarech objevují, je obilný sirup s vysokým podílem fruktózy. Ten může u některých jedinců vést až k nižšímu stupni demence. Crabtree upozorňuje také na to, že spolehlivým „tlumičem“ inteligence jsou i geneticky modifikované suroviny a potraviny.